TYPETJES/BUUTS

Super Drika

Super Drika mijn laatste buut waarin Ciske als oud SRVman moet stoppen met venten van hun Drika, want Drika wil nl een buurtsuper beginnen en Ciske moet daarin gaan helpen. Wat voor fratsen en grollen hij daar mee maakt en of hij daar nu gelukkiger van wordt een groot  ?


Ciske Spoor

Een buut over een medewerker bij de Nederlandse Spoorwegen, begonnen aan het loket en later als conducteur, waar Ciske op de trein en op de stations van alles mee maakt, en vele  komische dingen voorvallen.


Ciske de Kastelein

In zijn Cafe komen allerlei verschillende gasten die natuurlijk ook allemaal hun eigen verhaal hebben, en Ciske is zelf ook niet de slimste van de klas, dus het is me wat in het cafe van Ciske.


Ciske de Presentator

Ciske de presentator voor uw zitting of buutavond, maar ook bv als veilingmeester en dat altijd met overgoten met een vleugje humor 


Ciske de Hospik

Ciske in militaire dienst, een geweer was te gevaarlijk voor hem, en daarom moest hij de verzorger en redder, dus de Hospik van zijn maten worden in 't veld, maar ook als vervanger van de militaire arts op het spreekuur zorgt hij voor de meest gekke situatie's.


Ciske Hark

Als medewerker van de pastoor en de nonnen maakt hij van alles mee zelfs als de pastoor vraagt:

"Kijk is naar mijn auto want ik denk dat hij lekt?". Waarop Ciske zegt: "Da lekt mar."


Ciske de Opgepimpte Boer

Ene boer die voor de eerste keer in zijn leven naar de stad gaat met zijn nieuwe vrouw, en wat Ciske daar allemaal voor rare dingen ziet en mee maakt, dat is onvoorstelbaar alleen al de treinreis er naar toe is al goed voor de nodige lach salvo's.


Ciske de Luizenbol

Eigenaar van een dierenspeciaalzaak waar de grappen en grollen over de toonbank vliegen.

Als hij aan een klant vraagt of hij gaat vissen en deze zegt ja, dan vraagt Ciske: "Heb je worm?" Dan zegt de klant: "Ja, maar ik ga toch!"


Ciske de  Gemintewerker Jubilaris

Als gemeentewerker was hij daar 25 jaar, werken deed Ciske niet veel, maar als ze zeiden dat er op het gemeentehuis niet gewerkt werd zei hij:

"Bij d’n burger in de kamer daar werkt het houten plafond dat hoest."


Ciske de Postbode

Wat een sullige postbode zo op zijn route mee maakt hij komt overal en weet en ziet echt alles maar toch zegt Ciske :

Word ik toch door een brievenbus gebeten, jaaa niet door een brievenbus maar dooooor een brievenbus, want daar zat een hond achter.


Ciske de Visser

 

Samen met zijne maat maakt Ciske rare capriolen mee om hun hobby het vissen uit te oefenen

Zit ik te vissen in een droge sloot vraagt ene voorbijganger al iets gevangen ik zeg voor een euro zal ik dat zeggen, betaalt hij een euro en vraagt hoeveel heb je al gevangen. ik zeg met die van jou erbij al 13 euro!