Ciske, zo werd hij altijd genoemd door zijn oma, eigenlijk was zijn roepnaam Frans van Franciscus.

Geboren in het Brabantse Boxtel, maar al meer dan 40 jaar wonend in het mooie Oirschot, is hij overgoten met de gezellige Brabantse humor. 

 

Ciske is begonnen als tonprater toen hij werd uitgenodigd door de plaatselijke organisatie van de "Sauwelavonden", dit omdat hij op het 12 1/2 jarig bruiloftsfeest  van de buren blijkbaar een leuk optreden had gedaan. Ciske die nog nooit op een podium had gestaan bij het tonpraten, deed dus mee met de zittingsavonden, hij was daar nog nooit geweest, ook niet als toeschouwer. Toen hij de eerste keer bij het tonpraten optrad was hij totaal niet zenuwachtig, hij wist dus niet wat er ging gebeuren in een zaal met 300 toeschouwers, een microfoon, orkest en een ton. Het ging boven verwachting hartstikke goed, maar de tweede avond ging het dun door de broek, hij zei: als ik nu met goed fatsoen mijn been zou breken zou ik het niet erg vinden.

Ciske heeft een schat aan ervaring en bracht zijn humor voor grote (800) en kleine (5) gezelschappen, en altijd probeert hij erg interactief met zijn publiek bezig te zijn.

Ciske heeft ook de zeer waardevolle zilveren onderscheiding mogen ontvangen van de F.E.N. (Federatie Europese Narren).